خسته از استفاده از دندان مصنوعی هستید؟ دندان های مصنوعی ثابت یک راه حل دائمی برای دندان های از دست رفته یا مشکل دار ارائه می دهند. اما آنها چه هستند و چگونه کار می کنند؟
۵۶ درصد از افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، احساس می کنند این وسیله، محدودیت هایی را در زندگی حرفه ای، اجتماعی و عاطفی آنها ایجاد می کند. همچنین، آنها از خوردن برخی غذاها اجتناب می ورزند.
متاسفانه، اکثر افرادی که به دندان مصنوعی نیاز دارند، از این وضعیت ناراضی بوده و احساس می کنند سلامت دندان هایشان مانع پیشرفت آنها شده است. با این حال، راه حلی وجود دارد.
دندان مصنوعی ثابت، راه حلی ایدهآل برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است که به طور دائمی بر روی لثه یا ایمپلنتها نصب میشود. این نوع دندان مصنوعی، ثبات و پایداری بالایی دارد و به شما کمک میکند تا با اعتماد به نفس غذا بخورید، صحبت کنید و لبخند بزنید.
در این مقاله از زنتوس، فروشگاه اینترنتی تجهیزات دندانپزشکی همه چیزهایی را که باید در مورد دندان های مصنوعی ثابت بدانید، آورده شده است.
- دندان مصنوعی ثابت چیست؟
- انواع دندان مصنوعی ثابت و نحوه عملکرد دندان مصنوعی ثابت
- دندان های مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چیست؟
- چه کسانی می توانند از دندان مصنوعی ثابت استفاده کنند؟
- موارد منع استفاده از دندان مصنوعی ثابت
- مزایای دندان های مصنوعی ثابت
- معایب دندان مصنوعی ثابت
- مراحل نصب دندان مصنوعی ثابت
- اقدامات قبل از نصب دندان مصنوعی ثابت
- عوارض پروتز ثابت دندان
دندان مصنوعی ثابت چیست؟
دندان مصنوعی جایگزینی برای دندان های از دست رفته است و برای جویدن صحیح، محافظت از لثه ها، بهبود گفتار و زیبایی استفاده می شود. دندان مصنوعی ثابت دندان های جایگزین دائمی هستند که توسط ایمپلنت های دندانی یا بریج ثابت نگه داشته می شوند. بیماران مونروویا که دندان های خود را از دست داده اند، می توانند با استفاده از دندان مصنوعی ثابت یا متحرک، لبخند و عملکرد طبیعی دندان های خود را بازیابی کنند.
دندان مصنوعی ثابت با ایمپلنت یک وسیله پزشکی است که برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته یا آسیب دیده استفاده می شود. این راه حل برای افراد کاملا بی دندان (بدون دندان) و افرادی که فقط چند دندان از دست داده اند، مناسب است.
انواع دندان مصنوعی ثابت و نحوه عملکرد دندان مصنوعی ثابت
دندان مصنوعی ثابت برخلاف انواع متحرک، توسط بیمار قابل برداشتن نیست و عملکردی مشابه دندانهای طبیعی دارد. برای دستیابی به این عملکرد، دندانپزشک دندانهای مصنوعی را به ایمپلنتهای دندانی متصل میکند. ایمپلنت دندانی ریشه مصنوعی است که در استخوان فک قرار میگیرد تا نقش ریشه طبیعی دندان را ایفا کند.
انواع دندان مصنوعی ثابت
1. بریج دندانی: برای پر کردن فضای خالی ناشی از یک دندان از دست رفته استفاده می شود. این کار با قرار دادن روکش روی هر دو طرف یک یا چند دندان مصنوعی انجام می گیرد.
2. ایمپلنت های دندانی: جایگزینی برای ریشه طبیعی دندان هستند که دندان های مصنوعی به آنها متصل می شوند تا لبخندی زیبا ایجاد شود.
زمانی که بیماران مونروویا یک دندان خود را از دست می دهند یا نیاز به کشیدن آن دارند، می توان برای پر کردن جای خالی و بازگرداندن لبخند، یک بریج را به ایمپلنت دندانی متصل کرد.
برای افرادی که چندین دندان آسیب دیده، بیمار یا از دست رفته دارند، ممکن است استفاده از دندان مصنوعی متحرک بهترین گزینه باشد.
دندان های مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت چیست؟
دندان های مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت های دندانی، دندان های مصنوعی هستند که به استخوان فک متصل می شوند. برخلاف دندان های مصنوعی معمولی، این نوع ایمپلنت ها قابل جابجا شدن نیستند.
این امر به این معنی است که احساس آنها کاملا شبیه دندان های طبیعی است. هیچ خطری برای تکان خوردن یا افتادن آنها وجود ندارد. همچنین، دیگر نگران گم شدن شان نخواهید بود!
علاوه بر این، ایمپلنت های دندان های دائمی را می توان در هر جایی که نیاز دارید قرار داد. چه یک دندان از دست رفته باشد و چه تعداد زیادی.
چه کسانی می توانند از دندان مصنوعی ثابت استفاده کنند؟
دندان مصنوعی ثابت برای افرادی که به اندازه کافی استخوان فک برای پشتیبانی از ایمپلنت ها دارند، امکان پذیر است. افراد با سلامت جسمی خوب، کاندیدای ایده آل برای کاشت ایمپلنت هستند.
ایمپلنت دندان راه حلی مناسب برای افرادی است که یک یا چند دندان از دست داده یا آسیب دیده دارند.
داشتن بهداشت دهان و دندان خوب مهم است زیرا به بهبودی و ریکاوری بعد از کاشت ایمپلنت کمک می کند.
موارد منع استفاده از دندان مصنوعی ثابت
دندان مصنوعی ثابت، لبخندی زیبا و دایمی را به شما هدیه میدهد. اما این روش برای همه افراد مناسب نیست. در این بخش، به بررسی شرایط و موارد منع استفاده از دندان مصنوعی ثابت میپردازیم:
- بیماریهای خاص: افراد مبتلا به بیماریهای خاص مانند دیابت کنترل نشده، بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان شدید، ممکن است کاندیدای مناسبی برای این روش نباشند.
- مصرف داروهای خاص: مصرف برخی داروها مانند بیس فسفوناتها میتواند با کاشت ایمپلنت تداخل داشته باشد.
- سیگار کشیدن: سیگار کشیدن میتواند به روند بهبودی بعد از کاشت ایمپلنت آسیب برساند و احتمال شکست درمان را افزایش دهد.
- بارداری: زنان باردار به طور کلی باید تا بعد از زایمان و شیردهی، کاشت ایمپلنت را به تعویق اندازند.
مزایای دندان های مصنوعی ثابت
استفاده از دندان های مصنوعی قابل جابجایی از ۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح رواج داشته است. با وجود تغییر در مواد مورد استفاده، این روش برای دندان های از دست رفته یک راه حل منسوخ به حساب می آید.
از سوی دیگر، دندان ثابت مصنوعی جایگزینی مدرن برای دندان های مصنوعی قابل جابجایی هستند که مزایای زیادی نسبت به آنها دارند.
خداحافظی با درد؛ یکی از شکایتهای اصلی در مورد دندان مصنوعی معمولی، درد است. این اغلب به دلیل عدم تناسب مناسب دندان است. ایمپلنت های دندان های دائمی، درد ناشی از عدم تناسب دندان مصنوعی را از بین می برند.
بدون مواد خطرناک؛ دومین مزیت دندان های دائمی این است که نیازی به استفاده از چسب در دهان ندارید. ژل یا پستی که برای ثابت نگه داشتن دندان های مصنوعی استفاده می شود، اغلب حاوی روی (zinc) است.
اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) هشدار می دهد که استفاده از چسب دندان مصنوعی (به خصوص اگر از مکمل های حاوی روی استفاده می کنید) می تواند منجر به افزایش بیش از حد این ماده معدنی در بدن شما شود. روی بیش از حد می تواند منجر به آسیب عصبی در دست ها و پاها شود.
پشتیبانی بهتر از فرم صورت؛ استفاده مداوم از دندان های مصنوعی که مرتبا از دهان خارج و وارد می شوند، منجر به از دست رفتن ساختار صورت می شود. این امر باعث ایجاد چین و چروک، چانه افتاده (غبغب) و خطوط عمیق اطراف دهان (خطوط ماریونت) می شود.
دندان های دائمی به طور مداوم از لب ها و گونه های شما حمایت می کنند. این امر از شل شدن پوست که در استفاده از سایر انواع دندان مصنوعی شایع است، جلوگیری می کند.
با خیال راحت غذا بخورید و لذت ببرید؛ ایمپلنت های دندانی به شما این امکان را می دهند که به راحتی غذا را بجوید. با داشتن دندان های دائمی، می توانید هر زمان که بخواهید هر چیزی را که دوست دارید، میل کنید.
دیگر نیازی نیست برای برداشتن دندان های مصنوعی خود بدوید. همچنین نگران لق شدن دندان های مصنوعی به دلیل خوردن غذاهای سفت نباشید. با داشتن دندان های دائمی، می توانید بدون نگرانی از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید.
معایب دندان مصنوعی ثابت
از آنجایی که دندان مصنوعی ثابت قابل برداشتن نیست، ممکن است مستعد التهاب و سایر مشکلات دهانی شود. علاوه بر این، هزینه دندان مصنوعی ثابت یا ایمپلنت در مقایسه با دندان مصنوعی متحرک به طور قابل توجهی بالاتر است.
تصمیم گیری در مورد اینکه آیا دندان مصنوعی ثابت برای شما مناسب است یا خیر، مستلزم مشورت با دندانپزشک می باشد. دندانپزشک وضعیت دهان و دندان شما را بررسی کرده و گزینه های درمانی مختلف را به شما پیشنهاد خواهد داد.
مراحل نصب دندان مصنوعی ثابت
قرار دادن ایمپلنت های دندانی نیازمند جراحی است. بسته به نوع ایمپلنت مورد نیاز و وضعیت استخوان فک شما، ممکن است برای تکمیل فرآیند به چندین عمل جراحی نیاز باشد.
در یکی از مراحل یا چند مرحله از این فرآیند برای کمک به کنترل درد، ممکن است از بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده شود.
ابتدا، دندانپزشک تمام دندانهای آسیبدیده را خارج میکند.
سپس، او استخوان فک شما را برای جراحی آماده میکند. قبل از مرحله بعدی و ماهها بهبودی، ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید.
سپس، دندانپزشک ریشههای دندان را با میلههای فلزی پیچ مانند جایگزین میکند. سپس، دندانپزشک دندانهای مصنوعی با کیفیت بالا را روی این پایهها قرار میدهد تا جایگزین دندانهای طبیعی از دست رفته یا آسیب دیده شما شود.
تکمیل این مراحل ممکن است ماه ها طول بکشد. بخش زیادی از این زمان صرف بهبودی و اجازه دادن به فک شما برای رشد استخوان جدید خواهد شد.
اقدامات قبل از نصب دندان مصنوعی ثابت
قبل از انجام ایمپلنت دندان، باید یک معاینه کامل دندانپزشکی داشته باشید. به عکس رادیوگرافی و قالب گیری دندان های خود نیاز خواهید داشت.
اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک از سابقه پزشکی شما از جمله ایمپلنتهای ارتوپدی و مشکلات قلبی مطلع است. همچنین در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید، واضح باشید.
تیم دندانپزشکی شما به شما خواهند گفت که قبل از عمل باید تا چه مدت از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. اگر تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرید، برای بازگشت به خانه برنامه ریزی کنید. با استراحت در طول روز، به روند بهبودی خود کمک کنید.
عوارض پروتز ثابت دندان
بعد از عمل کاشت ایمپلنت دندان (یا چندین عمل در صورت نیاز)، ممکن است در ناحیه دهان احساس ناراحتی کنید.
عوارض جانبی شایع جراحی دندان شامل تورم یا کبودی در صورت و لثه است. ممکن است خونریزی جزئی در دهان خود را تجربه کنید. یا ممکن است درد و ناراحتی در اطراف ایمپلنت را احساس کنید.
برای کمک به کاهش درد و تورم، از داروهای مسکن و کمپرس سرد استفاده کنید. همچنین شستشو با آب نمک می تواند به جلوگیری از عفونت کمک کند.
علائم خود را کنترل کنید و در صورت تداوم یا تشدید آنها، برای معاینه با دندانپزشک خود تماس بگیرید. برخی افراد بعد از جراحی دندان به آنتی بیوتیک نیاز دارند.
پس از عمل، در حالی که دهان شما حساس است، غذاهای نرم مصرف کنید. این امر می تواند چند روز یا تا یک هفته پس از هر مرحله طول بکشد.
اکثر جراحان از بخیه های قابل جذب استفاده می کنند. اگر جراح دهان و فک شما از این نوع بخیه استفاده نکرده باشد، باید برای برداشتن آنها به مطب مراجعه کنید.
سخن پایانی
داشتن دندان های دائمی و سالم برای زیبایی و سلامتی کلی شما ضروری است. این دندان ها از ساختار صورت شما پشتیبانی می کنند، به شما در جویدن صحیح غذا کمک می کنند و اعتماد به نفس شما را افزایش می دهند.
برای حفظ سلامت دندان های دائمی خود، باید بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید. مسواک زدن دندان ها دو بار در روز، استفاده از نخ دندان یک بار در روز و مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه و جرمگیری ضروری است.
با رعایت این نکات ساده می توانید لبخندی زیبا و سالم را برای تمام عمر خود حفظ کنید.